om livets glädje, törnar och så inredning i vitt förstås

lördag 2 april 2011

Här kommer receptet

Rektorns sommartårta
8 bitar

Bottnar
4 äggvitor
3 dl strösocker
4 droppar ättika
4 dl rice krispies

vispa äggvitorna mycket fast, tillsätt ättika och socker, en deciliter i taget. vispa under tiden.
vänd försiktigt ner rice krispies i smeten. bred ut smeten till en jämn rektangel på bakpapper. markera mitten med en kniv, rakt över smeten. Då blir den lättare att dela. grädda mitt i ugnen ca 2 timmar på 125 grader.

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
 2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
125 g. smör

rör ihop äggulor socker vaniljsocker vetemjöl  och grädde till en kräm i en rostfri kastrull.
värm försiktigt unders ständig omrörning.
Ta av från spisen när krämen börjar tjockna. Den behöver inte koka.
Tillsätt smöret klickvis medans krämen svalnar.
Låt bottnarna svalna och dela dem sedan i två bitar.
Lägg den kalla krämen mellan bottnarna.
Garnera med vispad grädde och önskad frukt.
Mums såå god, lycka till.
Ps. Den är bäst dagen efter.
Vill man ha dubbel storlek blir det perfekt att göra en botten på en hel långpanna. Och så två stycken.
Dubbla bara krämen då.



1 kommentar:

  1. Den ska jag definitivt göra nån gång, kanske till midsommar=) Tack så mycket!
    Kram kram Malin Johansson

    SvaraRadera

Tack snälla för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad