om livets glädje, törnar och så inredning i vitt förstås

tisdag 22 november 2011

lussekatter eller bullar

God eftermiddag <3
Vad gillar ni bäst ?
Katter eller bullar?
Själv gillar jag bullarna bäst.
De blir lite saftigare.
Men en del tycker att det ska vara katter.
Ja, ja, hihi det är väl inte hela världen vad det blir av degen...


Bara man hjälps åt och har kul, hihi.
I lördagskväll var det ungdomarna som stod för baket.
Åå , jag bara betraktade och njöt.
Tänk att de vill hjälpa till fast de blivit såå stora!!
Härligt!!


Tyvärr blev de inget goda...
För lite saffran och för lite socker.
Ska prova andra recept.
Är det bara jag om tycker det är för lite saffran i recepten.
Eller har jag blivit lurad på guldet?? 
Kan det vara så att olika saffran smakar olika mycket?



I dag när jag kom till jobbet för massage hade min massör och vän inte kommit.
Hon brukar vara punktligheten själv.
Hör alltid av sig när det är något.
Så jag kände på mig att något hänt.
Och så var det!!
Hon ligger på sjukhus!
Utbränd :(
Jag blir såå ledsen.
Jag vill uppmana ALLA att skynda långsamt.
Vi måste inte vara perfekta mammor, fruar och vänner.
Vi måste vara lite mer ego, tjejer.
För detta drabbar många tjejer!!

Våga säga nej och ta din egen tid!

Kramkram
<3

12 kommentarer:

  1. Jag längtar till julbaket men själv är jag inge förtjust i saffran, så inga lussebullar här inte. Så mysigt och roligt att barnen stod för baket! Mina är liiite för små för det än ;)
    Ha en fin kväll, kramar Helena

    SvaraRadera
  2. Heej, vet du du kan få ett recept av mig som min pappa komponerat. Alla tycker dem är jättegoda och dem är saftiga med bra smak. Ska leta på det åt dig :)
    Ska ändå baka det själv.
    Hur är det annars?
    Här rullar dagarna i varandra känns det som. Det går för snabbt.
    Stora kramar

    SvaraRadera
  3. Så sant!!! Jag har några tips på min sida om du vill ha saftiga och smarriga bullar;) Och du som kör på i 200, var rädd om dig!!! Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Så sanna ord. Vi måste vara rädda om oss kan lova att väggen är hård.
    Det ska vara LUSSEKATTER enl mitt tycke.(torra eller ej!)

    Ha de gott och var rädd om dig.
    Kram Katha

    SvaraRadera
  5. Jag håller med ang saffransbullarna, man får ha i mer för att de ska bli goda:-)

    Åh vad trist med din vän... håller med om att vi ska nog försöka sluta upp att vara så himlans duktiga jämt.... man är ju inte mer än människa för att man är kvinna....Hoppas det går bra för din vän!!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  6. Mums ser både mysigt o gott ut!
    Jag äter båda delar, men lussekatter måste man ha till Lucia! =)
    Jag gör även en jättegod saffranskladdkaka, älskar saffran!

    Usch så tråkigt med din vän, tyvärr blir sånt bara vanligare o vanligare.....

    Trevlig kväll!

    Kramar Liza

    SvaraRadera
  7. Du var mig en snabbis att julpynta;) Men förstår dig, det är ju ju det är kul, innan nyår brukar man vara trött på mycket att julpynt. Lika bra att börja tidigt!

    Jag tycker bullar och katter är lika goda, kul att variera, även om mitt bullbak i helgen blev cäldigt lyckat!!

    Kram M

    SvaraRadera
  8. Hejsan min vän!

    Så kloka ord - att skynda långsamt. Jag tror att det tyvärr är ett vanligt kvinnligt drag att alltid försöka vara "perfekt". Att alltid vara på topp på jobbet, bästa mamman, kärleksfull fru, perfekt hem...

    Jag bakar mest lussekatter - tkr att recept med kesella brukar bli bäst, de blir saftiga och goa då. Och saffran kan man lägga i lite extra tkr jag!

    Kramen Jenny

    SvaraRadera
  9. Lussekatter ska det va! Eller namnet kanske inte är så viktigt bara det blir gott, jag har ett recept på min bakblogg jag tycker fungerar,

    http://cutecakes.blogg.se/2009/december/lussekatter.html

    Kram
    Fröken Luisa

    SvaraRadera
  10. Vilka snygga bagare du har där i köket;)
    Katterna blev ju kalasfina, jag brukar ha 2 påsar saffran (1 g) i en sats deg, 200 g smör ist för 150 g som i vanlig bulldeg samt ett ägg. Mellan 1,5-2 dl socker går det åt, iaf <3
    Om du vill ha mitt recept så säg till, jag brukar göra det smidigt för mig och kavla ut degen, ta ut rundlar, pensla o grädda o sen frysa in. Vid servering tinar jag dem i micron, doppar dem i smält smör o sen socker. Då snackar vi mumma;))
    Stor kram! /Fia

    SvaraRadera
  11. Oh jag vill också ha mycket saffran! Vad gott med lussekatter/bullar mig spelar det ingen roll. Härliga dofter och mysigt att fika på.
    Ha en bra dag söta du!
    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Fick lära mig idag att man ska blanda ut saffranet med brännvin/vodka (ungefär en kork) för att få fram färg/smak

    SvaraRadera

Tack snälla för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad